Aseiden sijasta lisättävä rahaa työllisyyteen ja perusturvaan

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen esitys valtion ensi vuoden budjetiksi kuvastaa oikeiston piittaamattomuutta tavallisten ihmisten, erityisesti työttömien ja vähävaraisten tarpeista.


Kataisen esitys työllisyyden ja työllisyysperusteisten investointien vähentämisestä on täysin väärä ja epäinhimillinen johtopäätös tilanteessa, jossa maassa on satoja tuhansia työttömiä, pätkätöiden ja kehnon perusturvan varassa sinnitteleviä.

Hallituspuolueet yrittävät johtaa ihmisiä harhaan väittämällä, että ne eivät ole tee leikkauslistoja. Todellisuudessa budjettiesityksellä painostetaan kuntia leikkaamaan palveluja supistamalla valtion rahoitusosuutta. Näin heikennetään erityisesti naisten asemaa ja alistetaan peruspalveluja yksityiselle bisnekselle.

Oikeistolaisen budjettilinjan epäoikeudenmukaisuus ilmenee räikeästi myös verolinjauksissa. Pienituloisiin raskaimmin kohdistuvien välillisten verojen osuutta lisätään samaan aikaan kun hyvätuloisille ja suuryrityksille jaetaan verohelpotuksia. Energiaverotuksessa on sivuutettu kokonaan sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Armeijan varustaminen Nato-tarpeisiin on Kataiselle tärkeämpää kuin huolenpito ihmisten perusturvasta, työllisyydestä, julkisista palveluista ja ympäristönsuojelusta. Hän esittää asehankintoihin ensi vuodelle entistä enemmän rahaa, yhteensä yli 756 miljoonaa euroa. Kaikkiaan budjettiesitys sisältää 1,865 miljardin tilausvaltuudet lähivuosien asehankintoihin.

Suomen kommunistisen puolueen poliittinen toimikunta vaatii asemäärärahojen paisuttamisen sijasta osoittamaan budjetissa lisää rahaa työllisyyteen, perusturvaan, julkisiin palveluihin ja muun muassa Itämeren suojeluun. Perusturvan vähimmäistaso tulee nostaa 900 euroon kuukaudessa ja alle 1100 euron kuukausitulot tulee vapauttaa veroista myös kunnallisverotuksessa. Valtion ja kuntien työpaikkoja on lisättävä, koska yksityinen sektori ei kanna vastuuta työllisyydestä. Kuntien palveluihin on ohjattava lisää rahaa nostamalla valtionosuuksia tuntuvasti ja saattamalla pääomatulot kunnallisveron piiriin.

SKP:n poliittinen toimikunta, http://www.skp.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s