Haaste eurooppalaiseen toimintapäivään leikkauspolitiikkaa vastaan

Eurooppalainen ammattiyhdistysliike järjestää 29. syyskuuta toimintapäivän julkisten menojen, palvelujen, työpaikkojen, sosiaaliturvan ja palkkojen leikkaamista vastaan. Mielenosoittajat ja lakkolaiset esittävät silloin vastalauseensa Brysselissä kokoontuville valtiovarainministereille ja hallituksille finanssikriisin laskujen laittamisesta työntekijöiden ja vähävaraisten maksettavaksi.
Euroopan sosiaalifoorumissa lukuisat kansalaisjärjestöt liittyivät tähän vaatimusliikkeeseen julkisten palvelujen, työllisyyden ja toimeentuloturvan puolesta.

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea vetoaa suomalaiseen ammattiyhdistysliikkeeseen ja kansalaisjärjestöihin eurooppalaisen toimintapäivän toteuttamiseksi näkyvästi myös Suomessa. Epäsosiaaliseen leikkauspolitiikkaan, EU-komentoon ja rahavaltaan alistumisen sijasta on valittava yhteinen vastarinta ja yhteistyö, jolla vahvistetaan suunnanmuutoksen voimia.

Aseiden sijasta lisää rahaa työllisyyteen ja perusturvaan

SKP:n keskuskomitea vaatii porvarihallituksen budjettilinjan perusteellista muutosta. Budjetissa on ohjattava asevarustelun sijasta lisää rahaa varsinkin työllistämiseen, perusturvaan ja kuntien palveluihin.

SKP tukee eduskunnan vasemmisto-opposition vaatimuksia tällaisista korjauksista budjettiin. Keskuskomitea vetoaa SDP:n, Vasemmistoliiton ja muihin kunnanvaltuutettuihin saman linjan toteuttamiseksi myös kuntien budjettikäsittelyssä ja leikkauslistojen torjumiseksi.

Keskuskomitea syyttää valtiovarainministeri Jyrki Kataista kaksinaamaisuudesta, kun tämä yrittää perustella ”työurien pidentämistä” sillä, että ns. elinaikakerroin leikkaa muuten ”liikaa” eläkkeitä. Valtavat eläkerahastot ja työn tuottavuuden kasvu osoittavat, että elinaikakertoimesta ja myös ns. taitetusta indeksistä voidaan luopua.

Ei askeltakaan tasaveron suuntaan!

Hallituksen esittämä energiaverojen ja muiden välillisten verojen korottamisen tapa on uusi askel kohti oikeiston ajamaa tasaveroa. Se merkitsee pienituloisiin raskaimmin kohdistuvien verojen kiristämistä samaan aikaan kun työnantajat vapautetaan kela-maksuista, pääomatuloista ei tarvitse maksaa kunnallisveroa ja suurituloisten verotusta kevennetään.

Keskuskomitea vaatii pienituloisten verotuksen keventämistä nostamalla verotettavan tulon alaraja kunnallisverotuksessa 1 100 euroon kuukaudessa. Kuntien palvelujen rahoitusta on vahvistettava saattamalla pääomatulot kunnallisverotuksen piiriin. Energia- ja ympäristöverotukseen on luotava tulonjaon kannalta oikeudenmukainen malli.

SKP tuomitsee perussuomalaisten esitykset kehitysyhteistyön lopettamisesta, joka vain lisäisi köyhyyttä ja muuttoliikkeitä.

Liikkeelle työpaikoilla ja asuinalueilla

Keskuskomitea kehottaa kommunisteja viemään eurooppalaisen toimintapäivän aloitteet työpaikoille, ammattiosastoihin, oppilaitoksiin ja asukasliikkeisiin. Suuryhtiöiden, suursijoittajien ja hallitusten kovenevalle politiikalle tarvitaan vahva eurooppalainen ja kansainvälinen vastavoima ja vaihtoehto. Pääomapiirit maksakoot itse aiheuttamansa kriisin laskut!

SKP:n keskuskomitea Hauholla 28.-29.8.2010

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s