SKP:n Lapin piiri ei hyväksy Korkeimman hallinto-oikeuden kommunisteja syrjivää päätöstä

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi 29.3.2011 SKP:n Lapin piirin valituksen, joka koski Lapin vaalipiirilautakunnan kokoonpanoa (http://www.kho.fi/paatokset/54263.htm).

Lapin aluehallintovirasto nimesi viime vuoden lokakuussa vaalipiirilautakunnan, johon kuului kaksi edustajaa kokoomuksesta, keskustapuolueesta, sosialidemokraateista ja vasemmistoliitosta sekä yksi edustaja vihreistä. Vaikka SKP oli esittänyt omat ehdokkaansa annettuun määräaikaan mennessä, sille ei annettu edes varaedustajan paikkaa.

SKP:n Lapin piiri valitti päätöksestä ensin Lapin hallinto-oikeuteen ja sitten Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Korkein hallinto-oikeus toteaa päätöksen perusteluissaan, että vaalilain 11 §:n tarkoituksena on poliittisen edustavuuden turvaaminen vaalipiirilautakunnassa ja että ei sinänsä olisi estettä asettaa varajäsenet eri puolueista kuin varsinaiset jäsenet.

Näiden päätökseen kirjoitettujen omien perustelujensa vastaisesti Korkein hallinto-oikeus kuitenkin hylkää valituksen. Hallinto-oikeuden mukaan lautakunnan kokoonpanossa on riittävällä tavalla otettu huomioon vaalilain vaatimus siitä, että varsinaiset jäsenet ja varajäsenet edustavat edellisissä vaaleissa ehdokkaita asettaneita puolueita.

SKP:n Lapin piiri pitää päätöstä virheellisenä. Kun kerran Korkeimman hallinto-oikeudenkin mukaan vaalilain tarkoituksena on poliittisen edustavuuden turvaaminen, ei ole mitään perustetta syrjäyttää puoluetta, jolla oli ehdokkaita edellisissä vaaleissa ja joka määräaikaan mennessä esitti ehdokkaansa jäseneksi ja varajäseneksi. Täytettäviä paikkojahan on riittävästi, koska neljälle puolueelle riitti kaksi paikkaa kullekin.

Korkeimman hallinto-oikeuden syrjintäpäätös on puhtaasti poliittinen ja vahvistaa linjaa, jonka mukaan eduskunnan ulkopuolella tällä hetkellä olevien puolueiden toimintaa pyritään kaikin tavoin vaikeuttamaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.