Kunniakäynti Kemin punaisten haudalla 27.1.2015

kukat SKP:n Kemin kaupunkijärjestö laski kukat Kemissä vuonna 1918 murhattujen punaisten haudalle luokkasodan alkamisen vuosipäivänä 27.1.2015. Seuraavassa on Tapio Siirilän tilaisuudessa pitämä puhe.

Hyvät toverit!

Valkoiset varmistivat voittonsa vuoden 1918 luokkasodassa kutsumalla Saksan armeijan Suomeen. Saksalaisten sotajoukkojen tulo Suomeen varmisti Helsingin ja etelän muiden suurten kaupunkien joutumisen valkoisten haltuun. Hintana Saksan avusta oli Suomen alistuminen Saksan määräysvaltaan. Suomen kuninkaaksikin piti tulla saksalainen ruhtinas. Saksan alistamaksi joutumiselta kuitenkin pelastuttiin, kun Saksa hävisi sodan.

Uudestaan Suomen porvarit ja sosialidemokraatit luovuttivat osan Suomen itsenäisyydestä saksalaisille vuonna 1941. Saksalaisille sotajoukoille annettiin kauttakulkuoikeudet ja saksalaiset ottivat rintamavastuun pohjoisessa satojen kilometrien matkalla. Tästäkin seikkailusta lopulta selvittiin Neuvostoliiton sodassa saavuttaman voiton ansiosta.

Porvari – ja sosialidemokraattikin – on linjassaan johdonmukainen ja on hyväksynyt vuonna 2014 NATO:n isäntämaasopimuksen. Sopimus on hyvin verrattavissa vuoden 1941 kauttakulkusopimukseen ja merkitsee taas päätösvallan merkittävän osan luovuttamista saksalaisille ja muille ulkomaisille sotavoimille.

Tässä vuonna 1918 murhattujen punaisten muistomerkillä on erityisen tarpeellista muistuttaa näistä porvareiden aikaisemmista virheistä, jotka ovat johtaneet suuriin kärsimyksiin ja kymmenien tuhansien suomalaisten kuolemaan sodissa ja niihin liittyvissä tapahtumissa.

Meidän on tehtävä kaikkemme NATOon lähentymisen estämiseksi. Jatkuvien lähentymisaskeleiden sijasta Suomen on lähdettävä etääntymään NATOsta ja palattava vanhaan hyväksi havaittuun puolueettomuuspolitiikkaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s