JULKISTA LIIKENNETTÄ ON KEHITETTÄVÄ

SKP:n Lapin piirin Kolarissa 31.1.2015 järjestämässä keskustelutilaisuudessa nousivat esiin huonot liikenneyhteydet. Juna Kolarista ei lähde edes joka päivä ja vuoden mittaan liikenteessä on viikkojenkin katkoksia. Linja-autoyhteyksiäkin on jatkuvasti vähennetty.

Kolariin tulevien ja Kolarista lähtevien junien aikataulut on suunniteltu etelän turisteja varten. Jos paikkakuntalainen haluaa käyttää junaa esimerkiksi Torniossa. Kemissä tai Oulussa asioidakseen, hän saapuu kaupunkiin myöhään illalla tai yöllä ja joutuu olemaan yötä tuttavissa tai hotellissa. Takaisin pääsee lähtemään varhain aamulla vasta toisen vieraalla paikkakunnalla nukutun yön jälkeen, jos juna sinä päivänä edes kulkee.

Keskustelutilaisuudessa vaadittiin olemassa olevan rautatien käyttämistä hyödyttämään paremmin paikallisia asukkaita. Kolarin, Pellon, Ylitornion ja muiden radan varren kuntien asukkaiden liikenneyhteyksiä on parannettava käynnistämällä kiskobussiliikenne Kolarin ja Oulun välille. Siitä olisi hyötyä myös Torniosta ja Kemistä Ouluun ja takaisin suuntautuvalle vilkkaammalle matkustamiselle. Kiskobusseja ajaa jo nyt etelämpänä monilla rataosilla. Sellaisia tarvitaan myös Lappiin, jossa pitkät etäisyydet tekevät kunnollisen julkisen liikenteen erityisen tärkeäksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s