OIKEAT SYYLLISET ON SAATAVA VASTUUSEEN

Äskettäin Helsingissä alkaneessa kahdeksanvuotiaan tytön murhaan liittyvässä oikeudenkäynnissä on syytteessä viisi lääkäriä, kaksi terveydenhoitajaa ja neljä sosiaalityöntekijää. Syyttäjän mukaan heidän olisi pitänyt reagoida tytön toistuviin mustelmiin ja muihin huonosta kohtelusta kertoviin oireisiin ja ilmiöihin ja siirtää tyttö turvallisempaan ympäristöön.

Vaikka oikeuteen haastetut työntekijät ovatkin syyllistyneet laiminlyönteihin, paljon suurempi vastuu tapahtumasta on poliitikoilla ja päätöksiä valmistelevilla korkeilla virkamiehillä. Kokoomuksen johdolla koko Suomessa ja myös Helsingin kaupungissa harjoitettu politiikka on johtanut sosiaalihuollon ja terveyspalveluiden jatkuvaan supistamiseen. Työntekijöillä on jatkuva kiire eikä asioihin ehditä perehtyä kunnolla. Työn raskauden vuoksi vaihtuvuus on suurta ja virkoja joudutaan täyttämään ilman tarpeellista koulutusta olevilla henkilöillä.

Valmisteilla olevat sote-muutokset uhkaavat huonontaa tilannetta entisestään. Täällä Lapissa Pohjois-Suomen valtavan suuri sote-alue merkitsee palveluiden siirtymistä yhä kauemmaksi asukkaista. Lisäksi tavoitteena olevat kustannussäästöt johtavat varmasti toimipaikkojen sulkemiseen ja työntekijöiden määrän vähentämiseen.

Vaadimmekin sote-sotkun pysäyttämistä ja myös kokoomuslaisten päätöksentekijöiden ja heidän tukijoidensa saattamista vastuuseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s