VAPAATA KAUPPAA YRITYSTEN EHDOILLA

Vapaakauppa on tunnus, jota on käytetty perusteena muun muassa kauppakiintiöistä luopumiseen ja tullien alentamiseen. Vapaakaupan puolesta vannovien mukaan vähemmän säädelty kauppa on aina tehokkaampaa ja siten parempaa.

Vapaakaupasta puhuminen on kuitenkin harhaanjohtavaa: kauppaa käydään aina määriteltyjen sääntöjen mukaan – nämä ovat sekä kauppaa rajoittavia että suojaavia. Nykyisenkaltaista maailmankauppaa ja sen voimasuhteita ei olisi olemassa ilman valtioiden antamaa suojaa.

Vaikka Suomeakin koskevia valmisteilla olevia CETA- ja TTIP-sopimuksia nimitetään vapaakauppasopimuksiksi, niiden tavoitteissa on pikemminkin kyse siitä, että kaupan sääntöjä kirjoittaisivat valtioiden sijaan yritykset ja sijoittajat. Samaan sarjaan kuuluvan TiSA-sopimuksen avulla on tarkoitus saattaa suurin osa valtion ja kuntien palveluista yksityisten yritysten saalistuskentäksi.

Lauantai 18.4. on maailmanlaajuinen vapaakauppasopimuksia vastustava toimintapäivä. Olemme mukana toimintapäivänä Rovaniemellä Lordi-aukiolla klo 11 – 14 jakamassa informaatiolehtisiä ja keskustelemassa aiheesta kadulla kulkijoiden kanssa.

9.4.2015

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.