HEPOLAN KOULUKYYDIT TURVALLISIKSI

Perusopetuslain mukaan kunnan on järjestettävä koulukyyti, jos koulumatkan pituus on yli viisi kilometriä. Kemissä tällainen tilanne syntyi, kun Takajärven koulu lopetettiin ja koululaiset määrättiin Hepolan kouluun.

Koulukuljetusten kuormitusta ja turvallisuutta koskevan asetuksen mukaan koululaisia kyyditsevissä autoissa on oltava alkolukko ja autossa on oltava istumapaikka ja turvavyö jokaiselle kyydissä olevalle koululaiselle. Kemissä koululaiset kuitenkin kulkevat Hepolaan kaupungin kustannuksella tavallisilla reittibusseilla. Busseissa ei ole alkolukkoja eikä turvavöitä eikä kaikille aina riitä istumapaikkoja.

Asetuksen mukaan koulukuljetuksia koskevia vaatimuksia ei tarvitse noudattaa, jos matkat tehdään normaalissa reittiliikenteessä olevilla linja-autoilla. Ekaluokkalaisten ja muiden pienten koululaisten turvallisuuden kannalta tällainen poikkeus on kuitenkin aivan perustelematon. Miksi heidän pitkä koulumatkansa voi olla muita turvattomampi, jos koulun ohi sattuu kulkemaan bussilinja?

Esitämme, että Kemissä koulukyydit Hepolan kouluun järjestetään niin, että koulukyytejä yleisesti koskevat turvallisuusvaatimukset täyttyvät (katso http://www.oph.fi/download/136702_Koulukuljetus_opas_2011.pdf). Kuljetukseen käytettävissä autoissa on oltava alkolukko ja jokaiselle koululaiselle on oltava turvavyöllä varustettu istumapaikka.

27.10.2015

SKP:n Kemin kaupunkijärjestö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.