TUKI POSTILAISTEN KAMPPAILULLE Työnantajien hyökkäys on pysäytettävä

 

Hallituksen oikeistolaisten politiikan ja pakkolakiuhkausten rohkaisemina työnantajat ovat ryhtyneet vaatimaan työehtojen merkittäviä heikennyksiä. Kärkevimmin tämä näkyy Postissa, jossa edellisen työehtosopimuksen päättyminen on johtanut avoimeen työtaisteluun.

Työnantaja vaatii merkittäviä huononnuksia työntekijöiden palkkaukseen, työvuoroihin, ja irtisanomistilanteiden muutosturvaan. Lisäksi työantaja haluaa lisätä huomattavasti vuokratyövoiman käyttöä.

Työnantajan röyhkeyttä kuvaavat sen valmistelut rikkurityövoiman värväämisestä jo etukäteen ja työntekijöille esitetyt vaatimukset tulevien rikkureiden kouluttamisesta heidän töihinsä. Tästä työnantaja on kuitenkin nyt luopumassa. Työnantajaa ehkä vähän hillitsee myös Julkisen sanan neuvoston 19.11. antama huomautus Postille tämän annettua epäasiallisesti varoituksen pohjoisen alueen pääluottamusmiehelle, kun tämä oli antanut Lapin Kansaan haastattelun Postin ongelmista.

Postilaiset ovat nyt työnantajien hyökkäysaallon koekaniineina. Jos työnantajat saavat tavoitteensa nyt läpi, luvassa on aivan varmasti huononnuksia muillekin aloille.

Siksi kaikkien on nyt annettava tukensa postilaisten kamppailulle.

23.11.2015

SKP:n Kemin kaupunkijärjestö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s