Kunnalliset työntekijät voimavaroina

SKP:n Kemin Eteläinen osasto on kokouksessaan 24.11.kiinnittänyt huomionsa siihen ikävään sävyyn jolla tiedotusvälineissä puhutaan työntekijöistä kustannuserinä. Muun muassa on kauhisteltu sitä että suuri osa kunnan asukkaista saa palkkansa verovaroista, koska ovat työssä kunnissa.

On kuitenkin niin, että sivistysvaltion tehtävä on huolehtia kansalaisistaan, myös lapsistaan ja sairaistaan sekä suuren työttömyyden aikana siitä väestön osasta joka ei ole onnistunut pääsemään työhön. Tähän tarvitaan hyvin koulutettua ja demokraattisesti valvottua työntekijäjoukkoa, joka palvelee kansalaisia eri tarpeissa. On huomioitava että vaikka nämä työntekijät saavat palkkansa verokertymästä, he osallistuvat myös veromaksajina tämän hyväksi havaitun järjestelyn ylläpitoon. Jos tilalle tulevat yksityiset toimijat, joiden tehtävä on tuottaa sijoittajilleen voittoa, hinta/laatusuhde kärsii ja verotulot pienenevät, kun palkat lasketaan ja voitot verojärjestelyn kautta minimoidaan.

SKP:n Kemin Eteläinen osasto huomauttaa että kunnalliset työntekijät ovat tärkeät yleisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta, eikä meillä ole varaa luopua sellaisesta voimavarasta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s