SYNNYTYKSET ON SÄILYTETTÄVÄ KEMISSÄ

Vaikka eduskunnan enemmistö hylkäsikin kansalaisaloitteen alle tuhannen vuosisynnytyksen osastojen säilyttämisestä, me vaadimme Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysosaston toiminnan jatkamista.

Mukavan pyöreä tuhannen synnytyksen raja on julkisten palveluiden leikkauksiin innostuneiden poliitikkojen täysin hatusta vetäisemä eikä perustu mihinkään lääketieteellisiin tosiasioihin.

Jos synnytykset Kemissä loppuvat, siitä seuraa todennäköisesti aikaa myöten myös lastenosaston sekä äitiyspoliklinikan ja naistentautien poliklinikan toiminnan supistuminen ja mahdollisesti loppuminen.

Äitien matkustaminen Rovaniemelle tai Ouluun synnyttämään aiheuttaa paljon käytännön ongelmia ja kustannuksia äideille ja perheille.

Alle tuhannen synnytyksen osastojen lopettamista on perusteltu äitien ja vastasyntyneiden turvallisuudella. Oikeasti turvallisuus kuitenkin huononee, kun matkasynnytykset tulevat lisääntymään.

Jatkuvien palveluiden leikkausten ja suuriin yksiköihin keskittämisen sijasta vaadimme panostamista ihmisten tarvitsemiin lähipalveluihin. Palveluiden lähellä säilyminen on erityisen tärkeää pitkien etäisyyksien Lapissa.

10.2.2016

SKP:n Kemin kaupunkijärjestön vuosikokous

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s