YHTEISKUNTASOPIMUS OSAKEMILJARDEILLA

Hallitus ja sen puheita toistelevat tiedotusvälineet ovat pitkään rakentaneet mielikuvaa erittäin köyhistä ajoista. Hallitus on uhannut saattaa voimaan työntekijöiden etuja kaventavia pakkolakeja yritysten tuhon estämiseksi ja ammattiliittojen johtajat ovat mukana päättämässä yhteiskuntasopimuksen nimissä työntekijöille tulevista huononnuksista.

Tuoreet uutiset ennätysmäisen suurista jaettavista osingoista ovat nyt kuitenkin paljastaneet kriisipuheet perättömiksi. Jos pörssiyhtiöillä on varaa jakaa yksitoista miljardia euroa omistajilleen, ei niillä kovin huonosti voi mennä. Tuntuu siltä, että ahneudella ei ole mitään rajaa, kun ennätykselliset yksitoista miljardia ei riitä, vaan voittoja halutaan edelleen kasvattaa pakottamalla työntekijät sairaana töihin ja leikkaamalla muitakin työehtoja.

SKP:n Kemin eteläisen osaston vuosikokous vaatii, että myös pörssiyhtiöt osallistuvat yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseen. Käytetään omistajille jaettavaksi suunnitelluista yhdestätoista miljardista vaikkapa puolet yhteiskunnan palveluiden pyörittämiseen ja yritysten kilpailukyvyn parantamiseen. Tällöin huomataankin yllättäen, että mitään tarpeita työntekijöiden työehtojen huonontamiseen ei olekaan.

16.2.2016

SKP:n Kemin eteläinen osasto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.