VEROPARATIISIT SULJETTAVA

Vaikka viimeisin veroparatiiseja koskeva asiakirjavuoto on vain yhdestä asianajotoimistosta, siinäkin on paljastunut noin kolmensadan suomalaisen yrityksen ja henkilön nimi. Se osoittaa verojen kiertämisen ja suoranaisen rikollisuudenkin laajuuden. Laajamittainen suomalaiselta verottajalta pakoileminen on yksi syy valtion verotulojen vähäisyyteen ja leikkauksiin. Toisaalta syyssä ovat myös nykyinen ja edelliset hallitukset, jotka ovat kokoomuslaisesti vähentäneet yritysten ja rikkaiden verotusta.

Veroparatiisien ja rikollisen rahan pesijöiden toiminta on saatavissa kuriin, jos niin kansainvälisesti halutaan. Ongelmana vain on se, että monissa maissa politiikasta päättäjät ovat nousseet nykyisiin asemiinsa yritysten vaalirahoituksella tai muilla tuilla. Jos poliitikot tekevät omille tukijoilleen hankalia päätöksiä, tukea ei ehkä enää tulekaan.

Islannissa kansalaisten suuttumus pystyi kuitenkin ajamaan pääministerin pois virastaan. Kaatakoot maailmanlaajuinen kansalaisten suuttumus kaikki veroparatiisit!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.