VAIN MARKKINAT ILAHTUVAT IRTISANOMISISTA

Ylen uutisten mukaan Outokumpu Oy:n osake lähti vahvaan nousuun sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti äskettäin noin 600 työntekijän irtisanomisesta eri puolilla maailmaa. Vaikka Tornion tehtaat toimivat voitollisesti, sieltäkin on tarkoitus potkia pois noin 90 henkilöä. Lisäksi noin sadan työntekijän tehtävät ulkoistetaan muille yhtiöille. Outokummun lisäksi lopetus- ja irtosanomisuutisia on tullut mm. Nansolta ja Halpa-Hallilta.

Tuntuu siltä, että Suomen hallitus toimii irtisanomisia suosivien markkinoiden ehdoilla. Määrärahoja vähennetään ja palveluita supistetaan niin, että työpaikkoja häviää valtiolta ja kunnista tuhatmäärin. Markkinavoimat ilahtuvat, kun tilaa tulee yksityisten yritysten toiminnalle.

Valtion ja kuntien ei kuitenkaan kuulu toimia markkinoiden ehdoilla, vaan ihmisten parhaaksi. Siksi palveluiden heikennysten ja väen vähennysten sijasta on lisättävä ja parannettava palveluita. Samalla syntyy uusia työpaikkoja ja kotimaan kulutus kasvaa, jolloin Suomen talouskin saadaan parempaan kuntoon.

19.4.2016

SKP:n Kemin kaupunkijärjestö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s