JENKIT KOTIIN

Pienessä piirissä, muun muassa eduskunta sivuuttaen, on tehty päätös sallia USA:n sotilaiden tulo Suomeen harjoittelemaan. Talvella Sodankylässä oli merijalkaväen sotilaita ja parhaillaan USA:n panssarit ajelevat Niinisalossa. Toukokuun yhdeksäs päivä Rissalaan saapuu yhdysvaltalaisia hävittäjiä ja kesäkuussa USA ja useat NATO-maat tekevät maihinnousun Hankoon.

USA on itsessään suuri maa ja sillä on satoja sotilastukikohtia ympäri maailmaa ja se käy jatkuvasti sotaakin jossain päin maapalloa. Suomen maaperällä (ja ilmassa ja merellä) harjoittelemisesta ei tänne itsensä kutsuneelle USA:n armeijalle ole siten mitään erityistä hyötyä.

USA:n sotilaiden saapuminen Suomeen onkin tarkoitettu pelkästään Venäjälle uhitteluksi. Tällainen toiminta lisää jännitystä ja voi pahimmillaan johtaa avoimeen sotaankin. USA:n uhitteluhalulle Suomi ei voi mitään, mutta Suomi on kai vielä sen verran itsenäinen maa, että se voi kieltää vieraiden sotajoukkojen tänne tulemisen.

SKP:n Lapin piiri vaatii, että Suomen maaperällä (sekä ilmassa ja merellä) saa vastaisuudessa olla vain suomalaisia sotilaita.

4.5.2016

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s