EI HEIKENNYKSIÄ TUOVAA KAUPPASOPIMUSTA

Vaikka EU:n omissa säännöissä sanotaan, että normien yhdenmukaistaminen on tehtävä korkealla turvallisuuden tasolla, näin ei ole todellisuudessa tapahtunut. Kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, joidenkin kemikaalien etiketeistä piti poistaa syöpävaarasta kertova varoitus, lapsille haitalliset atsovärit piti sallia makeisissa ja sähkölaitteiden ja monien teollisuuskoneiden ennakkotarkastukset piti lopettaa.

Myös koneita koskevia yksityiskohtaisia suomalaisia turvallisuusstandardeja on jouduttu muuttamaan huonommiksi. Esimerkiksi liikkuvan koneen tai koneen osan ja kiinteän esteen välissä piti suomalaisen normin mukaan olla vähintään 60 cm vapaata tilaa puristumisen estämiseksi. Turvallisuus huonontui, kun normin vaatimus piti pudottaa EU:n standardin mukaiseen 50 senttiin.

EU: n ja USA:n välille neuvoteltavan TTIP-kauppasopimuksen yhtenä tavoitteena on normien yhtenäistäminen ja ”kaupan teknisten esteiden” poistaminen. EU:hun liittymisestä saatujen kokemusten perusteella tämä merkitsisi monien eurooppalaisten normien korvaamista huonommilla yhdysvaltalaisilla.

Tuotteita koskevien turvallisuusnormien huonontamisen lisäksi sopimus merkitsisi suuryhtiöitä suosivaa investointisuojaa, geenimuunneltujen elintarvikkeiden sallimista ja monen muun nykyisen säädöksen huonontamista.

Siksi SKP:n Lapin piiri vastustaa TTIP-sopimusta ja samaan aikaan neuvoteltavaa palveluiden yksityistämistä ja kauppaa koskevaa TiSA-sopimusta. Tuemme Helsingissä 27.5. järjestettävää sopimuksia vastustavaa mielenosoitusta.

25.5.2016

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s