SYNNYTYSOSASTOT SÄILYTETTÄVÄ

Lapin keskussairaalan naistenklinikan ylilääkäri Katja Hämeenoja ja Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytys- ja naistentautien osaston ylilääkäri Eila Knuuti olivat Pohjolan Sanomissa 12.1. julkaistussa artikkelissa huolissaan synnytysosastojen lopettamisuhkista. Muulta saatujen kokemusten mukaan synnytysosaston lopettamisen jälkeen seuraavaksi on lähtenyt lastenosasto, koska ei ole enää lastenlääkäripäivystystä. Sitten lähtee osa elektiivisestä kirurgisesta toiminnasta, koska anestesialääkäripäivystystä ei enää ole. Knuutin mukaan synnytysten lopettaminen tarkoittaakin käytännössä sitä, että sairaalan päivystystoiminta ajetaan sillä alas.

4.2. ilmestyneessä Lounais-Lapissa puolestaan oli LPKS:ssa kätilönä työskentelevän Juha Bergin kirjoitus, jossa käytiin läpi perusteellisesti syyt, joiden vuoksi synnytystoimintaa voidaan ja pitää jatkaa Kemissä vuoden 2018 loppuun päättyvän poikkeusluvan jälkeenkin.

Me yhdymme näiden asiantuntijoiden huoleen ja vaadimme täysin keinotekoisesta tuhannen vuosisynnytyksen rajasta luopumista. Lapin pitkien etäisyyksien vuoksi mitään olemassa olevaa palvelua ei ole vara lopettaa.

8.2.2017

SKP:n Kemin kaupunkijärjestö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s