KEMIN KOULUT JA PÄIVÄKODIT SÄILYTETTÄVÄ

Kemissä virkamiehet ja luottamushenkilöt tuntuvat tekevän päätöksiä koulujen ja päiväkotien lopettamisista ja koululaisten ja päiväkotilasten siirtelystä sillä perusteella, että kaupungin omistamia tyhjillään olevia tiloja saadaan täytetyksi.

Tällaisia päätöksiä on helppo nuijia pöytään, mutta niiden seuraukset saattavat olla monelle kuntalaiselle karmaisevan hankalia. Lasten matkat kouluun tai päiväkotiin pitenevät hurjasti ja uudet kuljetusmatkat eivät mahdollisesti sovi lainkaan perheen aikatauluun. Tai sitten pienelle seitsemänvuotiaalle ekaluokkalaiselle annetaan bussilippu kouraan ja käsketään menemään pysäkille odottamaan normaalia vuorobussia. Näin tehtiin Takajärven koulun lopettamisen yhteydessä, kun oppilaat siirrettiin Hepolaan.

SKP:n Kemin eteläinen osasto päätti kokouksessaan tukea Takajärven koulun vanhempainyhdistyksen vaatimusta uuden koulun saamisesta. Osasto vaatii myös Peurasaaren päiväkodin ja Karihaaran koulun pikaista korjaamista tai uusien tilojen rakentamista.

Perusteellinen korjas tai kokonaan uuden koulun tai päiväkodin suunnittelu ja rakentaminen vie aikaa. Siksi kaupungin on ostettava tai vuokrattava viipale-elementtejä, joilla saadaan nopeasti väliaikaiset siedettävät tilat entisten tilojen läheisyyteen korjauksen tai uuden rakentamisen ajaksi.

30.3.2017

SKP:n Kemin eteläinen osasto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.