TARVITAAN TOIMIA YMPÄRISTÖN SUOJELEMISEKSI

Näytteiden ottoa Näätämöjoella

Puhtaana ja erämaisena pidetystä Näätämöjoesta äskettäin löydetty mikromuovien määrä osoittaa miten ihmisen toiminta vaikuttaa kaikkialle maapallolla. Luonnonvarat ehtyvät, ympäristö saastuu ja ilmastonmuutos uhkaa miljoonien ihmisten elämisen ja asumisen mahdollisuuksia.

SKP:n Lapin piiri korostaa, että nyt on korkea aika ryhtyä tehokkaisiin toimiin ympäristön suojelemiseksi ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Suomen on aktiivisesti edistettävä Arktisessa neuvostossa, Euroopan unionissa ja YK:ssa valtioita sitovia ympäristön tilaa parantavia toimia.

Suomen on toimittava myös itse tilanteen korjaamiseksi. Yksi merkittävä teko olisi suunnitellun suuren rynnäkköhävittäjäkaupan peruuttaminen. Hävittäjien rakentamiseen kuluu paljon harvinaisia materiaaleja ja koneiden käyttö pilaa ympäristöä ja kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Lisäksi hankinta on kauhistuttavan kallis. Hävittäjien ostaminen on myös omiaan heikentämään Suomen turvallisuuspoliittista asemaa, kun Venäjä kokee Naton kylkeen liimautuneen Suomen muodostavan aikaisempaa suuremman uhkan.

Konkreettinen esimerkki Nato-veljeilystä on äskettäinen presidentin ja pääministerin innokkaasti isännöimä Naton pääsihteerin ja Naton neuvoston vierailu Suomessa. Nuoleskelun sijasta tällaiset vierailut on todettava ei-toivotuiksi.

26.10.2021

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.