Venäjä pois Ukrainasta ja USA pois Euroopasta

USA:n sotajoukot ovat olleet Saksassa ja monissa muissa läntisen Euroopan maissa toisesta maailmansodasta lähtien. Sotilaallista vastakkainoloa Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän kanssa on lisätty perustamalla sotilasliitto Nato vuonna 1949. Alkujaan Yhdysvaltojen ja Kanadan ja kymmenen eurooppalaisen maan sotilasliitto on laajentunut kohti Venäjän rajoja niin, että siinä on nyt 28 eurooppalaista valtiota.

Asioita sotimalla ratkomaan tottuneen USA:n läsnäolo Euroopassa ja Naton itälaajentuminen näyttävät Venäjän kannalta uhkaavalta. Uhkaa lisää pitkän yhteisen rajan Venäjän kanssa omaavan Ukrainan pyrkimys Naton jäseneksi.

Tältä pohjalta Venäjän hyökkäys Ukrainaan on jotenkin ymmärrettävää. Emme kuitenkaan hyväksy Venäjän pyrkimystä lisätä turvallisuuttaan sotimalla. Aseilla ja sotimalla ei milloinkaan lisätä turvallisuutta, vaan seurauksena on vastakkainolon ja jännityksen lisääntyminen.

Vaadimme sotimisen lopettamista ja turvallisuutta lisäävien koko Eurooppaa koskevien vakavien neuvottelujen aloittamista. Tavoitteena tulee olla USA:n sotajoukkojen poistuminen Euroopasta ja sotilasliitto Naton purkaminen. Samaan aikaan on purettava myös Venäjän johtama Itsenäisten valtioiden yhteisön muodostama kollektiivinen turvallisuusjärjestö ODKB.

2.3.2022

SKP:n Kemin kaupunkijärjestö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.