EI NATOLLE

Kemissä vastutettiin Natoa vappuna

Kun joku maa lisää aseistustaan ja liittyy naapurimaahan vihamielisesti suhtautuvaan sotilasliittoon, rajan toisella puolella tietenkin huolestutaan ja ryhdytään lisäämään omaa sotilaallista valmiutta. Siihen vastataan rajan tällä puolella ja sitten taas rajan toisella puolella. Kun sotaan valmistautumisen ja vihanpidon kierre jatkuu, pahimmillaan seurauksena onkin sodan syttyminen. Ja vaikka sotaa ei syttyisikään, asevarusteluun käytetyt miljardit ovat pois tarpeellisemmista menoista kuten julkisista palveluista ja hoitajien palkoista.

Suomessa Natoon liittymistä ja miljardien käyttämistä asehankintoihin perustellaan turvallisuudella. Oikeasti sotaan varustautuminen aiheuttaa kuitenkin turvattomuutta ja tekee sodan syttymisestä todennäköisemmän.

Suomella on hyviä kokemuksia useita vuosikymmeniä noudatetusta puolueettomuuspolitiikasta ja periaatteesta pysyä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Suomen kommunistisen puolueen Lapin piirin mielestä Suomen turva on tämänkin päivän levottomassa maailmassa pysyttäytyminen suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Siksi Natoon ei pidä liittyä ja Naton kanssa jo tehdyt sopimukset – erityisesti isäntämaasopimus – on irtisanottava.

4.5.2022

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.