PAKOTTEET OSUVAT OMAAN NILKKAAN

Ylen uutisesta

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri ei hyväksy Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Vaadimme välitöntä tulitaukoa ja vakavien neuvottelujen aloittamista sellaisen koko Eurooppaa koskevan turvallisuusjärjestelmän aikaansaamiseksi, joka tekee sodat mahdottomiksi.

Moitimme kuitenkin Venäjään kohdistettuja pakotteita. Kokemukset aikaisemmista eri maihin kohdistetuista pakotteista osoittavat, että ne ovat yleensä varsin tehottomia. Lisäksi pakotteista joutuvat usein kärsimään tavalliset kansalaiset, joilla ei ole vähäisintäkään vaikutusta siihen toimintaan, johon pakotteilla yritetään vaikuttaa.

Vaikka pakotteet on suunnattu Venäjään, niiden vaikutukset kohdistuvat myös Suomeen ja muihin pakotteisiin osallistuviin maihin. Venäjän junaliikenteen pysähtyminen on jo vienyt työpaikan sadoilta suomalaisilta ja kaikki suomalaiset joutuvat kärsimään hintojen noususta.

Ympäristökin kärsii, kun Venäjän maakaasu korvataan ympäristölle haitallisella särötystekniikalla Yhdysvalloissa tuotetulla kaasulla. Lisää energiaa kuluu ja kasvihuonekaasuja syntyy, kun kaasu nesteytetään ja kuljetetaan laivoilla Eurooppaan ja muutetaan käytettäessä uudelleen kaasuksi.

Suomen tulee irtautua ainakin pakotteiden Suomelle haitallisimmista osista. Sodan osapuoleksi ryhtymisen ja Nato-intoilun sijasta Suomen pitäisi toimia tulitauon aikaan saamiseksi ja rauhanneuvottelujen käynnistämiseksi.

11.5.2022

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.