KANSALLISPUISTO LÄNSI-LAPPIIN

Kuvassa talvista Aalistunturin maisemaa

Pari vuotta sitten ympäristöministeriölle tehtiin esitys Kolarin ja Pellon alueelle sijoittuvan Aalistunturin ja sen ympäristön muodostamiseksi kansallispuistoksi. Perusteluna ovat alueen arvokkaat luontokohteet ja se, että Länsi-Lapin alueella ei ole toistaiseksi yhtään kansallispuistoa.

Vaikka asian käsittely on kesken, Metsähallitus on ilmoittanut aloittavansa hakkuut Aalistunturin eteläpuolella noin 400 hehtaarin alueella. Tarkoituksena on tietenkin ehtiä ennen mahdollista kansallispuistopäätöstä.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri vaatii kansallispuiston toteuttamista ja hakkuusuunnitelmista luopumista. Metsähallituksen on muutettava linjaansa yleisemminkin. Mahdollisimman suuren rahallisen tuoton saalistamisen sijasta merkittävänä tavoitteena on oltava ympäristön monimuotoisuuden säilyttäminen ja lisääminen sekä metsien palauttaminen luonnontilaan. Tämä on välttämätöntä, jotta metsät saataisiin muuttumaan päästölähteistä uudelleen hiilinieluiksi. Hiilinielujen lisääminen on puolestaan välttämätöntä ilmastonmuutoksin hillitsemiseksi.

17.1.2023

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.