Ei sotilastukikohtia Suomeen

Viime syksynä käynnistettiin neuvottelut Suomen ja USA:n uudesta sotilasyhteistyösopimuksesta. Presidentti Niinistön mukaan sopimuksesta on tarkoitus tehdä samantapainen kuin viime vuonna solmittu USA:n ja Norjan välinen sopimus.

Norjan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan USA saa sijoittaa Norjaan yhden laivastotukikohdan ja kolme ilmavoimien tukikohtaa. Tukikohdat ja niissä oleva aseistus sekä liikkuminen tukikohtiin ja niistä pois tulevat täysin USA:n armeijan määräysvaltaan. USA:n ei tarvitse ilmoittaa tukikohdissa olevasta aseistuksesta, ei edes mahdollisista ydinaseista.

SKP:n Kemin eteläinen osasto vastustaa sekä Naton että USA:n sotilastukikohtien sijoittamista Suomeen. Tukikohdat ja niissä mahdollisesti olevat ydinaseet lisäisivät vastakkainasettelua ja jännitystä. Mahdollisessa sodaksi yltyvässä konfliktissa Suomi joutuisi sotatantereeksi ja kärsisi valtavat tuhot.

Sotilaallisen uhittelun ja vastakkainasettelun sijasta on pyrittävä luomaan asialliset suhteet Venäjään, vaikka sen nykyisen hallinnon sotaista toimintaa ei hyväksytäkään.

29.3.2023

SKP:n Kemin eteläisen osaston vuosikokous

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.