LEIKKAUKSIA JA SOTAA VASTAAN

Suomeen tekeillä oleva oikeistohallitus tulee merkitsemään leikkauksia sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä koulutukseen ja muihin kansalaisille tärkeisiin palveluihin. Leikkauksilla tehdään tilaa yksityisille yhtiöille. Yksityistämistä tuetaan myös valtion omaisuuden ja valtion toimintojen myynnillä ja ulkoistamisella.

Samaan aikaan uusilta hyvinvointialueilta puuttuu kunnolliseen toimintaan tarvittava rahoitus. Leikkausten sijasta tarvittaisiin siis merkittävästi lisää rahaa, jotta palvelut saataisiin pidettyä edes aikaisemmalla tasolla.

Jo edellisen hallituksen aikana olemassa olevaa rahaa käytettiin aivan vääriin tarkoituksiin. Päätöksiä tehtiin miljardien käyttämisestä uusiin sotalaivoihin ja rynnäkköhävittäjiin ja muuhun sotavarusteluun. Ukrainan sotaankin on osallistuttu jo noin miljardin euron edestä.

Natoon liittyminen uhkaa pitää sotilasmäärärahat pysyvästi korkealla tasolla. Uhkana on myös Naton ja Nato-maiden – erityisesti USA:n – tukikohtien ja asevarastojen sijoittaminen Suomeen. Sellainen lisää vastakkainasettelua ja epäluuloa Suomen ja Venäjän välillä ja lisää sodaksi yltyvän konfliktin todennäköisyyttä.

Nato-päätös ja muut sotaiset päätökset ovat seurausta tiedotusvälineiden kiivaasta ja yksipuolisesta sotaan valmistautumisen ilmapiirin luomisesta. Vaadimme Yleltä ja muilta tiedotusvälineiltä asiallista, kriittistä ja tasapuolista tiedottamista sotahysterian luomisen ja oikeistolaisen politiikan suosimisen sijasta.

Vetoamme myös vasemmistoliittoon ja muiden itseään vasemmistolaisina pitämiin ihmisiin ja järjestöihin: on aika toimia oikeistopolitiikkaa ja sotapolitiikkaa vastaan.

29.4.2023

SKP:n Lapin piirin vuosikokous

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.