Paremmat sosiaali- ja terveyspalvelut Lappiin

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät niin sanotulle Lapin hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa. Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella on pelättävissä, että rahat eivät riitä edes kaikkien nykyisten palveluiden jatkamiseen.

Tämä on huolestuttavaa, koska palvelut eivät nykyiselläänkään ole riittäviä. Monissa kunnissa lääkäriin ja hoitoihin pääsyä joutuu jonottamaan kohtuuttoman pitkään ja myös muiden palveluiden saatavuudessa on puutteita. Hoitajien palkkaneuvottelujen yhteydessä kävi hyvin selville alan heikko palkkaus ja huonot työolosuhteet ja näiden seurauksena henkilökunnan puute ja työssä olevien kohtuuton työtaakka.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri vaatii sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksen merkittävää lisäämistä. Niin kuin satojen miljoonien varaaminen raja-aidan rakentamiseen ja kymmenien miljardien käyttäminen sotalentokoneisiin ja muuhun aseistukseen osoittaa, rahasta ei ole puutetta. On vain osattava osoittaa miljoonat ja miljardit kohteisiin, joissa rahaa oikeasti tarvitaan. Kansalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisen täytyy olla tärkeämpää kuin tappamiseen ja tuhoamiseen tarkoitettujen välineiden ylenmääräinen hamstraaminen.

25.10.2022

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.