JOS EI HYVÄLLÄ, NIIN SITTEN PAKOLLA

Laaja tyytymättömyys Orpon ja Purran hallituksen huononnusesityksiin on tullut selväksi muun muassa lukuisten lyhyiden lakkojen muodossa. Toistaiseksi ministerit ovat kuitenkin uhonneet pitävänsä kiinni hallituksen ohjelmaan kirjatuista huononnuksista.

Huononnuksia ei mitenkään voida hyväksyä, koska ne aiheuttavat välittömästi työntekijöiden ja muiden kansalaisten talouden heikentymistä ja tarpeellisten palveluiden leikkauksia. Pitemmällä aikavälillä huononnukset vaikuttavat työntekijöiden mahdollisuuksiin puolustaa omaa asemaansa. Myös tarvittavien parannusten läpi ajaminen tulee vaikeammaksi.

Koska erilliset lyhyet lakot eivät näytä tehoavan, on ryhdyttävä valmistelemaan yleislakkoa. Lakolla on pakotettava hallitus eroamaan. Sen jälkeen eduskunta on hajotettava ja järjestettävä uudet ennenaikaiset vaalit, jotta Suomeen olisi mahdollista saada vasemmistolainen työntekijöitä, eläkeläisiä, lapsiperheitä, opiskelijoita ja muita vähävaraisia oikeasti puolustava hallitus.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri on valmis antamaan kaiken mahdollisen tukensa hallituksen kaatamista tavoittelevalle ammattiyhdistysliikkeen kamppailulle.

15.2.2024

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.