JYRKKÄ EI USA:N SOTILASTUKIKOHDILLE

USA:n ja Suomen välille neuvotellun sotilasyhteistyösopimuksen sisällöstä tihkuneiden tietojen mukaan USA:n armeija saisi tulevaisuudessa käyttää aina halutessaan Rovaniemen lentokenttää ja Rovajärven ampuma-aluetta. Näille alueille tulisi myös tiloja USA:n sotilaiden käyttöön sekä varastoja USA:n aseita (jopa ydinaseita?) ja muuta sotilaskalustoa varten.

Venäjää vihollisenaan pitävän USA:n sotavoimien sijoittuminen Suomeen ja Lappiin lisää jännitystä ja epäluuloja Suomen ja Venäjän välillä. Jos jännitys kärjistyy aseelliseksi konfliktiksi, USA:n tukikohdat ja asevarastot ovat Venäjän iskujen kohteena. Niin kuin maailmalta on nähty, tällaisten iskujen uhreiksi joutuvat myös lähistöllä asuvat ihmiset sekä talot ja sillat ja voimalaitokset ja muut rakenteet.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri vaatii eduskuntaa hylkäämään ehdotetun sopimuksen Suomen ja USA:n sotilasyhteistyöstä. Emme halua Lappiin emmekä muuallekaan Suomeen jännitystä lisääviä USA:n sotajoukkoja ja tukikohtia.

Sotilaallisen vastakkainasettelun sijasta on palattava noudattamaan kokoomuslaisen Paasikiven aikoinaan esittämää ohjetta, jonka mukaan Venäjän kanssa on osattava tulla toimeen, oli Venäjällä millainen hallinto tahansa.

28.11.2023

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Vuoden 1944 loppuvuonna otetussa kuvassa ovat presidentti Paasikivi ja Neuvostoliiton valvontakomission puheenjohtaja kenraalieversti Andrei Zhdanov.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.