HALLITUS ON KAADETTAVA

Suomen talouden kuralle saanut oikeistolainen Orpon ja Purran hallitus on kiirehtinyt toteuttamaan ohjelmaansa kirjattuja leikkauksia ja muita huononnuksia. Merkittävä osa suunnitelluista huononnuksista kohdistuu työntekijöihin ja heidän vaikutusmahdollisuuksiinsa. Ohjelmassa suunnitellaan muun muassa työntekijöiden irtisanomisen helpottamista, lakko-oikeuden kaventamista, työehtosopimusjärjestelmän heikentämisestä ja sairausajan ensimmäisen päivän palkattomuutta.

Ammattiliitot ovat lyhyillä lakoilla pyrkineet estämään hallituksen suunnittelemat heikennykset. Näyttää kuitenkin siltä, että tällaisilla toimenpiteillä hallituksen suunnitelmia ei saada torjuttua.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piirin mielestä nyt on suuntauduttava hallituksen kaatamiseen, eduskunnan hajottamiseen ja uusiin vaaleihin. Tarvittaessa tämä on toteutettava yleislakon avulla.

Vaalien jälkeen on saatava aikaan sellainen hallitus, joka ryhtyy toteuttamaan oikeasti vasemmistolaista työntekijöiden ja muiden tavallisten kansalaisten etujen mukaista politiikkaa.

19.12.2023

SKP:n Lapin piirin työvaliokunta

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.